Na berounské Letorosty mířily tisíce návštěvníků

Beroun – Autokemp na Hrázi se v sobotu změnil v hudební arénu

Podle pořadatelů Letorostů se za hudbou vydalo čtyři až pět tisíc lidí. Řada z nich už předem věděla, kdo je jejich favoritem. „Přišly jsme si poslechnout ústeckou skupinu UDG,“ prohlásily berounské studentky Aneta, Alžběta a Romana s tím, že mezi jejich favority patří i Petr Kolář a kapela Wohnout. Návštěvníci si mohli vychutnat i vystoupení skupin Lucie Revival, Znouzecnost či Arakain.

Zábavu v berounském autokempu našli nejen hudební nadšenci, ale i malé děti. Pořadatelé pro ně připravili akční hry. Letorosty berou lidé i jako možnost setkání, někdy i nečekaného. Sobotní festival se navíc konal za velmi vydařeného počasí.

Hudební festival Letorosty je již řadu let spojený s nadační fondem, který podporuje charitativní organizace v regionu. Celková suma na jejich podporu se za celou dobu vyšplhala na dva a půl milionů korun. Festival má vždy umocnit vědomí pomoci mezi ostatními lidmi a zároveň poděkovat všem, kdo za tolik potřebnou podporou stojí.

Zakladatelem Letorostů je senátor Jiří Oberfalzer. Potěšil ho vysoký zájem návštěvníků, navíc věří, že v příštích letech bude možné v projektu Letorostů pokračovat.

Berounský deník, 15.9.2013

You may also like...