Online koncerty pro seniory jako dárek senátora Oberfalzera

„Momentálně žijeme v době, která je pro nás všechny těžká, pro každého jiným způsobem. Co nám všem především chybí, jsou osobní kontakty, setkávání s blízkými a možnost společenského života, jak jsme na něj byli zvyklí. Mám na mysli zejména starší občany, kteří zůstávají v domovech seniorů osamocení, bez možnosti návštěv a kulturního rozptýlení,“ říká místopředseda Senátu Jiří Oberfalzer k dnešní situaci poznamenané epidemií nemoci covid-19.

„Když jsem přemýšlel, jak bych mohl přinést aspoň trochu potěšení do leckdy pochmurných dnů, inspirovalo mě, jak v dnešní době dobře využívají technologií a sociálních sítí různá divadla a hudební tělesa a zprostředkovávají svá představení online. Napadlo mě, že když nemohu přivézt kapelu do domovů seniorů osobně, jak jsem to dělával, uspořádám koncerty pro všechny na dálku,“ prozradil svou inspiraci a pozval nejen seniory, ale všechny zájemce o pěkné písničky k společnému notování.

První koncert se vysílal v únoru a setkal se s vřelým ohlasem. „Mám radost, že se koncert hudební skupiny Třehusk setkal s velkým úspěchem. Věnoval jsem ho především seniorům v domovech důchodců, ale sledovali ho podle odezvy i další zájemci, a to až z dalekého São Paula v Brazílii nebo z bližšího Bádenska-Württemberska, kterým není kapela Třehusk neznámá. Společným sledováním koncertu se obyvatelé v domovech seniorů trochu rozptýlili a nechyběly ani písničky na přání,“ sdělil s potěšením senátor Oberfalzer a hned počátkem března uspořádal další koncert. Společně ho opět sledovali obyvatelé v 10 domovech pro seniory v regionu Berounska a Prahy-západ, ale i řada těch, kteří se online připojili z blízkého okolí i ze zahraničí.

O první koncert se postarala v regionu již známá poberounská kapela Třehusk a hlavní hvězdou druhého koncertu byl legendární Pepíček Zíma, z kterého i přes jeho věk stále sálá energie, dobrá nálada a pověstná srdečnost. Kapela Třehusk vyhověla i těm, kdo si napsali o písničky na přání pro sebe nebo pro své blízké.

Další koncert plánuje J. Oberfalzer na 31. března.

You may also like...