Komentář k založení politického hnutí Jaroslava Soukupa

No tak Soukup jde do toho. Tedy ještě nevíme přesně do čeho, ale že do toho půjde, to bylo jasné už dlouho. Kopírování Vladimíra Železného (včetně slavného pera v ruce – v Týdnu s prezidentem) předznamenávalo podobnou cestu z médií do politického života již od prezidentské kampaně Miloše Zemana. Vykradené – rozuměj modifikované – formáty často pod krycími názvy jeho mediálních produktů (Instinkty J. S., Aréna J. S. ap.) asi dost nezabraly, a tak musí nastoupit poslední záchrannou misi zadluženého podnikatele, který vsadil na vysokou kartu, jež se nedostavila: vstup do politiky.
Dá se očekávat, že podle výše zmíněných příkladů začne vydávat i noviny: List Jaromíra Soukupa, aby opět „originálně“ vkročil do šlépějí dříve úspěšných, tentokrát A. B.
Nechme stranou, že je to předlužený podnikatel a že už dlouho je všem soudným pro smích se svými barrandovskými pořady. Ale připomeňme si, že už v politice jednou byl. Byl totiž náměstkem ministryně školství Dany Kuchtové. Měl na starosti evropské fondy a zlí jazykové si tenkrát povídali, že musel Mirek Topolánek paní ministryni odvolat právě pro to, že nechtěla tohoto správce evropských peněz od těchto zdrojů odstavit. Vidíte, byly i situace, kdy M. T. dobře věděl, co dělá.
Popřejme panu Soukupovi, aby zamířil ke stejně úspěšnému cíli, jako Zelení a Věci veřejné, které údajně v jejich politických časech podporoval.
Nový pořad se potom bude jmenovat Vzestup a pád J. S. Přeji slušnou sledovanost.

You may also like...