Senátor Oberfalzer předával cenu Sportovci roku Berounska

Ceny pro nejúspěšnější sportovce Berounského regionu jsou rozdány, vítězové převzali plakety a medaile, odměny i zasloužené gratulace. Slavnostní večer se konal v pondělí 12. ledna v sále České pojišťovny v Berouně.

V letošním roce bylo vyhlášeno pět nejlepších týmů v kategorii junioři, z nichž odborná porota na nejvyšší příčku dosadila výběr okresního fotbalového svazu Beroun U13. V kategorii týmy – dospělí byli nejvyšší cenou oceněni SK Kelti 2008. Sportovců – jednotlivců bylo vyhlašováno deset nejlepších. Na prvním místě v kategorii mládeže se umístil plavec Tomáš Ludvík. Vítězem hlavní kategorie, tedy jednotlivců dospělých se stal atlet Antonín Klika.

Ale cen se rozdávalo mnohem víc. Poprvé se například udílela také cena Fair – play. Tu získal Karel Fuxa. Při utkání fotbalové třetí třídy Svatá – Karlštejn zůstal ve vápně hostů po souboji ležet gólman hostů. Jeho spoluhráč vzal míč do ruky a šel zkontrolovat zdravotní stav brankáře, hra však ještě nebyla přerušena a sudí nařídil pokutový kop za hraní rukou. Vzhledem k tomu, že penalta však byla nařízena spíše po nedorozumění, kapitán Svaté Karel Fuxa úmyslně pokutový kop neproměnil a poslal míč ze značky penalty do autu. Za toto gesto vyjádřili protihráči Karlu Fuxovi respekt za férové vyřešení situace a zachování ducha fairplay.

Zdroj: Berounský deník

You may also like...