PODPOROVATELÉ

Ondřej Vetchý, herec:
„Já jsem Jiřího Oberfalzera znal už dřív jako veřejnou osobu, protože se o politiku zajímám celý život. Vnímal jsem ho jako člověka konzistentního, liberálního konzervativce. Jestli správně chápu politiku jako umění jistého konsenzu, tak Jirka Oberfalzer pro mě ztělesňoval politika umírněného, s umírněným způsobem prosazování svých názorů, přitom je v nich naprosto neústupný.
Osobně jsem se s ním poznal při natáčení snímku Jiřího Svobody Rašín. A to jsem ho poznal jinak. Objevil jsem v něm lidský rozměr, který mi byl strašně příjemný. Zjistil jsem, že se s ním dá bavit o všem, trávili jsme spolu čas o přestávkách v natáčení a já jsem se vždycky těšil, až bude pauzička a budeme si zase moct povídat.
Musím říct, že od té doby (je to už několik let) se mezi námi vytvořilo určité pouto, určitá forma přátelství, a proto je pro mě snadné ho podpořit. Podpořit člověka, kterého ctím, kterého si vážím, kdo je pro mě garancí demokracie.
To je nejvyšší hodnota, kterou vyznávám zejména v této době, kdy spousta populistů, manipulativních a sebestředných hovad se pokouší zmocnit, čeho se dá.
Jirka je pro mě garancí a jistotou, že jsou tady ještě politici, kteří jsou tradiční, respektují tradice. To nám zejména chybí – tradiční věci, tradiční hodnoty a tradiční lidé.
Jiří Oberfalzer reprezentuje tradiční, bezpečnou politickou demokratickou sílu.“
Jiří Strach, herec a režisér:
„Dlouze přemýšlím, jak nejupřímněji napsat, kým mi Jiří Oberfalzer po mnoho let je… A pak jsem otevřel Starý zákon, knihu Sírachovcovu, a najednou jsem našel ta správná slova: ´Věrný přítel je pevná ochrana, kdo ho našel, nalezl poklad. Věrný přítel je k nezaplacení, ničím nelze vyvážit jeho cenu. Věrný přítel je elixír života, najdou ho jen ti, kdo mají bázeň před Hospodinem.´ (Sir6,14-16)
Věrnost – byvší, možná opomíjená a dnes vysmívaná hodnota – je ale charakterním a pevným majákem stability v bouři nejasností dnešního světa. Kdo osvědčí věrnost v přátelství, dostojí ji vždy a každému. Protože o tom je charakter, který chceme mít blízko a po kterém toužíme.
Jsem naštěstí obklopen věrnými a dobrými přáteli a Jirka Oberfalzer mezi nimi sedí v popředí.“
Tomáš Töpfer, herec a ředitel divadla na Vinohradech:
„Jiří Oberfalzer byl a je mým velkým vzorem. Za všechno, co jsem se v Senátu naučil, vděčím jemu. Díky tomu jsme se stali přáteli. Budu mu držet palce, protože nebydlím v jeho obvodě. Kdybych tam bydlel, určitě bych ho volil.“

Bára Štěpánová, herečka, zpěvačka a moderátorka:

Jirku Oberfalzera znám ze 70. let. Měli jsme společné kamarády a hledali jsme si prostor k životu mimo oficiální struktury komunistického režimu. V listopadu ´89 jsme se potkali v Občanském foru a později v prezidentské kanceláři. On tam zůstal ještě dva a půl roku. Já jsem se vrátila k divadlu. U Jirky oceňuji jeho střízlivost, neuchyluje se k různým politickým exhibicím, drží si své místo i své postoje a na rozdíl od mnohých, kteří usilují o povrchní zviditelňování, on se i bez toho v politice neztratil. A taky je s ním sranda, to je pro mě vždycky něco jako lakmusový papírek opravdovosti.

Petr Vychodil, starosta města Králův Dvůr:

„Nejen v Senátu odvádí Jiří skvělou práci, ale i u nás v zastupitelstvu města je na pozici místostarosty důležitým hráčem. Podílí se aktivně a tvůrčím způsobem na plánech rozvoje města i jeho správy. Velice cennou je pro nás jeho lidská i profesní zkušenost, jeho nadhled a schopnost držet se věcné podstaty problémů, které řešíme. Budu rád, když bude pokračovat v Senátu i v našem zastupitelstvu. Můj hlas má zaručený.“
Soňa Chalupová, starostka města Beroun:
„V letošních senátních volbách podpořím svým hlasem stávajícího senátora Jiřího Oberfalzera. Znám ho mnoho let a za tu dobu jsem se přesvědčila, že stojí za svým názorem. Nemění ho, aby vyhověl aktuální poptávce veřejnosti. Pokud hájí myšlenku, pak do své obhajoby vloží všechno a někdy ještě víc…
Je to demokrat s velikým sociálním cítěním, nepodporuje přednostně „ tvrdý byznys“, nýbrž klade důraz na kvalitní život člověka, ať už se ten ocitl v jakékoli životní situaci. A pokud může pomoci s problémem, udělá to. Staromilci by řekli „ renesanční bytost“, já bych raději řekla : člověk na svém místě!“
Jaroslav Křivánek, starosta Lochovic:
„Vážený pane senátore, v souvislosti s blížícím se koncem vašeho politického mandátu v pozici místopředsedy Senátu vám chci za dlouholetou a jistě velmi zdařilou vaši práci poděkovat. Vždy z vás vyzařovala empatie, zájem naslouchat, navrhovat svá řešení, a hlavně dávat naději, že se „pokusíte pomoci“. Právě ta vaše slušnost, klid a pokora k názorům či přáním nebo i stížnostem těch druhých dávala do popředí to hlavní – vy chcete pomoci. Jistě i velká řada těch všech různých obtíží či stesků byla tímto vaším klidem i přístupem již dopředu vyřešena.
Vedle toho ale vnímám i velkou řadu vašich konkrétních činů, kdy zejména díky vám, vašim zkušenostem, znalostem i díky potřebným kontaktům se toho spousta povedlo. Ze své pozice ředitele Domova Lochovice i starosty obce Lochovice dlouhodobě vnímám váš zájem a podporu, konkrétně z nedávné doby si velmi vážím vaší pomoci při obhájení další existence naší organizace před nelogickými politickými sociálními pokusy o její zrušení, stejně jako i dlouholeté snahy nám pomoci v rámci složité dopravní, a i bezpečností situace v naší obci u viaduktu Obora.
Vážený pane senátore, chci vám do dalších vašich dnů popřát hodně zdraví a spokojenosti, hodně radostí ze svých nejbližších a držím vám palce do nadcházejícího klání o senátorský post pro zdejší senátní obvod.
Přeji vám vše dobré a máte moji podporu.“
Petr Horák, ředitel Charity Beroun:
Mnozí se mne ptáte, koho budu v Berouně volit do senátu a proč? Tak Vám to tedy napíšu i takto otevřeně. Můj hlas dostane Jiří František Oberfalzer (ODS), kterého znám osobně jako slušného člověka. Pro náš region udělal kus práce a toho si cením. Máme spolu podobný náhled na svět a navíc je nominantem mých koaličních partnerů, se kterými kandiduji na berounskou radnici. Za mne tedy 👍

You may also like...