Memorial Věry Čáslavské v černošické hale

Sokol Černošice uspořádal dne 8.dubna na počest naší spoluobčanky a patronky nové sportovní haly Memoriál Věry Čáslavské.

V krásné nové hale, která nese její jméno a kterou s její houževnatostí a bojovností podporovala, se v gymnastickém dvojboji na kladině a v prostných utkalo šedesát sedm děvčat a žen, na kruzích a v prostných osmnáct chlapců a mužů. Plně zaplněné hlediště sledovalo se zatajeným dechem výkony gymnastek a gymnastů z Dobřichovic, Radotína, Libčic, Nižboru, Vyšehradu, Hlubočep a Černošic. Celý závod byl naplněn duchem radosti a krásy z pohybu tak, jak to Věra uměla.

Z černošického Sokola se zúčastnilo dvacet jedna dívek, dva chlapci a tři muži. V nejsilněji obsazené kategorii žákyně II se umístila Nela Havlenová na druhém a Jolanka Farová na čtvrtém místě. V také silně obsazené kategorii žákyně III získala Katja Valtonen třetí místo. Dále pak ve svých kategoriích byli naši závodníci: Jindřich Urbanec 3., Lucie Schrötterová 1., Karolína Blažejová 2., Lucie Trnková 3., Jana Tuháčková 1., Kristýna Pavlovská 3., Jakub Fara 1., Roman Malíř 2. a Jaroslav Lžičař 3.

Umístění cvičenců však nebylo to nejdůležitější, podstatná byla přátelská atmosféra závodu, jako by paní Věra Čáslavská byla s námi. To vše bylo umocněno krásným prostředím haly, kterou hostující cvičenci a trenéři obdivovali.

Memoriál poctil svou návštěvou i senátor Jiří Oberfalzer, starosta města Černošic Filip Kořínek a ve svých devadesáti letech bývalý trenér gymnastiky pan Vladislav Březina.

You may also like...